Wat doen wij?

Het Culinair Gilde Brabanconne (CGB) is een kookclub voor amateur koks. De vereniging is opgericht in 1977 en telt ongeveer 330 enthousiaste leden die eenmaal per maand op een vaste avond koken...
 Lees meer..

Menu voorbeelden

Om u een indruk te geven wat wij zoal koken kunt u hieronder een viertal gerechten, met daarbij de receptuur, bekijken.
 
 Lees meer..

Lid worden ?

Heeft u ook een passie voor koken? Kom eens een avond “proefkoken”, en maak de culinaire geneugten en sfeer van ons Gilde mee. Als dit u aanspreekt klik dan door om u aan te melden.
Lees meer..

Menu voorbeelden

De menu commissie van het CGB stelt de menu’s samen. Daarin worden zij ondersteund door een externe specialist en de chefs van de kookavonden. Onze huidige externe specialist is docent bij de Hogere Hotelschool in Maastricht en heeft een uitgebreide en actuele culinaire kennis c.q. ervaring. Met hulp van de wijn commissie en sponsoren van het CGB, wordt bij elk gerecht een passende wijn geselecteerd.

Bietenmousse Salade van zwezerik met groentjes Gepocheerde kalfsmuis Cassismousse  
bietenmousse

zwezerik

Kalfsmuis

cassismousse



Maandelijks voorbeeldgerecht:

  • Tussengerecht

    Coq au vin

    Ingrediënten (18 personen):

    Coq au vin:
    • 7 maïskipfilet
    • 3bl laurier
    • 1 tak rozemarijn
    • 3 takjes tijm
    • 3tn knoflook
    • 3dl witte wijn
    • 1ltr gevogelte bouillon
    • ½ltr room
    • 200gr ontbijtspek
    • 300gr marloeskes
    • 300gr kastanje champignons
    • peper / zout
    • Shiso mix

    Spinazie::
    • 2kg Belgische spinazi / 5 zakken
    • 3 sjalotten
    • peper / zout

    Bereiding:

    Coq au vin:

    1. Kipfilet nakijken op ongerechtigheden zoals botjes, zeentjes en velletjes. Bestrooi de kipfilet met zout, peper en aanbakken. Rozemarijn-, tijm blaadjes, geplette knoflook en laurier toevoegen en afblussen met witte wijn.
    2. Gaar de kipfilet verder in de oven op 60°C (afblusmarinade overgieten in een sauspan).
    3. Breng de wijn aan de kook en voeg de bouillon toe, verder inkoken tot de helft ,room. toevoegen en inkoken tot sausdikte, passeren en op smaak brengen.
    4. Snijd het ontbijtspek in kleine blokjes en de kastanjechampignons doormidden.\
    5. Bak de spekjes à la minute krokant en voeg de champignons eraan toe en als laatste de uitjes.
    6. Marloeskes schoonmaken en in bouillon ± 10 min garen, daarna in de lengte halveren en meebakken in het paddenstoel-, ontbijtspek garnituur

    Spinazie:
    1. Spinazie plukken en wassen.
    2. Sjalotten zeer fijn snipperen.
    3. Sjalotten aanfruiten, spinazie toevoegen en op smaak brengen.
    4. Spinazie op zeef laten uitlekken

    Serveren & presentatie
    1. Verdeel de spinazie met twee lepels op de diepe borden.
    2. Trancheer de kipfilet en verdeel in een diepbord op de spinazie.
    3. Serveer de champignons mix naast de kip en de saus.
    4. Garneer met een kleine salade van shiso mix.

    Wijnadvies:
    Chianti Castello del Trebbio
    Baremans Wynkopery