Wat doen wij?

Het Culinair Gilde Brabanconne (CGB) is een kookclub voor amateur koks. De vereniging is opgericht in 1977 en telt ongeveer 330 enthousiaste leden die eenmaal per maand op een vaste avond koken...
 Lees meer..

Menu voorbeelden

Om u een indruk te geven wat wij zoal koken kunt u hieronder een viertal gerechten, met daarbij de receptuur, bekijken.
 
 Lees meer..

Lid worden ?

Heeft u ook een passie voor koken? Kom eens een avond “proefkoken”, en maak de culinaire geneugten en sfeer van ons Gilde mee. Als dit u aanspreekt klik dan door om u aan te melden.
Lees meer..

Historie

Het CGB is opgericht op 30 december 1976 door Fred Hasselman, Herman Beckman en Rudolph Koning. Zij werden geïnspireerd door de Limburgse kookclub Cuisine Culinaire Nederland (CCN) en besloten een eigen club op te richten. Wie van deze heren werkelijk op het idee kwam zal nooit geheel duidelijk worden. In ieder geval is wel duidelijk dat in 1976 de start is gemaakt van een roerige en langdurige bestaansgeschiedenis. De officiële naam waaronder de club door de notaris werd ingeschreven luidt: Culinaire Gilde Brabançonne (Confrèrie Gastronomique Brabançonne).

De eerste huisvesting van het CGB was in “de school voor consumptieve beroepen” aan de Catharinastraat in Eindhoven. Door groei werd snel gezocht naar een ander onderkomen. Dat werd met medewerking van de Dommelsche Bierbrouwerij gevonden in Dommelen. Omdat enige tijd later de bierbrouwerij de kooklocatie voor een ander doel wilde gaan gebruiken verhuisde het CGB in januari 1995 naar het nieuw geopende Grand-Café Jonkers aan de Eindhovense weg in Valkenswaard. Enige jaren later was wederom een nieuwe huisvesting aan de orde; deze keer aan de Run in Veldhoven. Als gevolg van uitbereiding van het naastgelegen ASML verhuisde het CGB in november 2014 naar de Provincialeweg in Veldhoven, waar het nu over een prachtige nieuwe keuken met restaurant beschikt.

 pand1  pand2  pand3
pand4
De school voor consumptieve beroepen te Eindhoven Dommelsche Bierbrouwerij te Dommelen Grand-Café Jonkers te Valkenswaard de Run te Veldhoven
Pand 5klein
Keuken CGBsmal   restaurant CGBsmal
Provinciale weg Veldhoven  Keuken  Restaurant