Nieuws
High-end cooking club in Veldhoven welcomes expatriates in 2023
The prestigious cooking club ‘Culinaire Gilde Brabanconne’ (CGB), situated close to the ASML facilities in Veldhoven, plans to host from 2023 onwards two English-spoken cooking evenings for expatriates in the Eindhoven area: both female and male participants are warmly welcomed. CGB has a fine professional cooking facility, a restaurant and bar currently used by 315 enthusiast members of the club, typically 18 participants per evening. Since we have still a few unoccupied evenings available the CGB decided to initiate - next to our regular cooking evenings in Dutch - also some English-spoken cooking events. We believe such evenings are for members a great networking opportunity as well as an enjoyable way to meet friends with similar interests. Also a nice opportunity for partners to have good time during a stay in the Netherlands!
Our monthly menus are prepared in cooperation with one of the teachers of the well-known Hotel Management School Maastricht.
Anyone interested in the above can reach out to Berry Kock for further information on the current availability of open positions on the envisaged evenings. Or alternatively simply experience a try-out at one of the Dutch-spoken evenings as long as English-spoken evenings are not yet available.
Contact information Berry Kock, chef 2nd Thursday, former expat: kock@planet.nl or phone: +31 6 2364 6006.
PDF-versie van het artikel kan je hier downloaden.
Tuesday |
January 31 |
Friday |
February 24 |
Friday |
March 31 |
Wednesday |
May 31 |
Friday |
June 30 |
Monday |
August 28 |
Friday |
September 29 |
Tuesday |
October 31 |
Thursday |
November 11 |
Wednesday |
December 20 |
Gezocht: culinaire "jeugd" voor de 4e donderdag
Oproep nieuwe leden 4e donderdag
In 2013 zijn de leden van het eerste uur via hun (schoon-) ouders in contact gekomen met het Culinaire Gilde Brabançonne. Toen was er net een vrij avond, de 4e donderdag. Na enkele gesprekken en proefavonden onder strikte begeleiding hebben wij onze “jeugdige” kookavond officieel leven in geblazen.
Proost !
Net als alle “startups” hebben we in het begin enkele moeilijke momenten gehad, in ons geval gelukkig enkel op gastronomisch vlak. Gezien het feit dat niet iedereen op hetzelfde niveau kookt, en er zeker bij het nagerecht al eens iets misloopt hebben we ooit eenmaal zelfs deze “culinaire cornetto” geserveerd gekregen in plaats van het vooropgestelde nagerecht :-)
Ondertussen zijn we bijna 10 jaar verder en zijn (de meeste) er op culinair vlak sterk op vooruit gegaan. We zijn gestart als een vrij hechte groep vrienden, kennissen en buurtgenoten van twintigers en dertigers (NL & BE), met een passie voor lekker eten, die 10x per jaar voor elkaar kookt op het Gilde. Ondertussen zijn er ook al enkelen op tram 4 overgesprongen. Naast de reguliere kookavond organiseren we zelf ook jaarlijks een partneravond, hier bepalen wij het menu en worden onze partners culinair verwend.
Minstens 1x per jaar plannen we een leuke activiteit, bijvoorbeeld kleiduifschieten. Dit uiteraard gevolgd door een culinair hapje eten.
Ook hebben wij het getroffen met het feit dat we op donderdag koken, wat ook regelmatig resulteert in een kleine “afzakker” in Eindhoven centrum. Daarnaast hebben we sinds dit jaar ook de kookclub-shortski geïntroduceerd, de 1e editie was een spetterend succes.
Tot onze grote spijt hebben wij ons ledenaantal de afgelopen jaren wat zien dalen. Velen onder ons hebben het druk als ondernemer, met het gezin of andere activiteiten. Daarom deze oproep om te kijken of we via deze manier nieuwe collega-chefs kunnen werven. Iedereen is welkom om een keer gratis te komen proefkoken.
Graag horen we van jullie:
- Chef:
- Jaap van der Velden
- m.vandervelden@me.com
- +31 6 21 43 99 58
- Penningmeester:
- Ruben Winters
- +32 472 33 13 61
Vriendelijke groet,
De 4e donderdag
Dames in het kookgilde
Hoewel het Gilde bij aanvang is opgezet door en voor mannen herbergt het ook al ruim veertig jaar een kookavond exclusief voor vrouwen. Zij koken 8 x per jaar, altijd op de 4e Vrijdag van de maand. Een groep kookvriendinnen die de passie voor het koken en mooie spijs-wijn combinaties met veel enthousiasme delen. Met interesse nieuwe trends volgen en elkaar helpen nieuwe technieken eigen te maken. Maar bovenal ook genieten van een gezellig culinair samen zijn onder inspirerende leiding van chef Karin.
In recentere jaren is ook met succes een gemengde kookavonden opgestart, bestaande uit dames en heren. Zij koken op de 3e Woensdag onder leiding van Monica van den Broek.
Is uw interesse gewekt? Kom eens vrijblijvend meekoken bij een van onze avonden.