14 oktober 2022

Oproep nieuwe leden 4e donderdag

In 2013 zijn de leden van het eerste uur via hun (schoon-) ouders in contact gekomen met het Culinaire Gilde Brabançonne. Toen was er net een vrij avond, de 4e donderdag. Na enkele gesprekken en proefavonden onder strikte begeleiding hebben wij onze “jeugdige” kookavond officieel leven in geblazen.

Proost !

4eDon4

Net als alle “startups” hebben we in het begin enkele moeilijke momenten gehad, in ons geval gelukkig enkel op gastronomisch vlak. Gezien het feit dat niet iedereen op hetzelfde niveau kookt, en er zeker bij het nagerecht al eens iets misloopt hebben we ooit eenmaal zelfs deze “culinaire cornetto” geserveerd gekregen in plaats van het vooropgestelde nagerecht :-) 

4eDon5

Ondertussen zijn we bijna 10 jaar verder en zijn (de meeste) er op culinair vlak sterk op vooruit gegaan. We zijn gestart als een vrij hechte groep vrienden, kennissen en buurtgenoten van twintigers en dertigers (NL & BE), met een passie voor lekker eten, die 10x per jaar voor elkaar kookt op het Gilde. Ondertussen zijn er ook al enkelen op tram 4 overgesprongen. Naast de reguliere kookavond organiseren we zelf ook jaarlijks een partneravond, hier bepalen wij het menu en worden onze partners culinair verwend.

4eDon1

Minstens 1x per jaar plannen we een leuke activiteit, bijvoorbeeld kleiduifschieten. Dit uiteraard gevolgd door een culinair hapje eten.

4eDon2

Ook hebben wij het getroffen met het feit dat we op donderdag koken, wat ook regelmatig resulteert in een kleineafzakker” in Eindhoven centrum. Daarnaast hebben we sinds dit jaar ook de kookclub-shortski geïntroduceerd, de 1e editie was een spetterend succes.

4eDon3

Tot onze grote spijt hebben wij ons ledenaantal de afgelopen jaren wat zien dalen. Velen onder ons hebben het druk als ondernemer, met het gezin of andere activiteiten. Daarom deze oproep om te kijken of we via deze manier nieuwe collega-chefs kunnen werven. Iedereen is welkom om een keer gratis te komen proefkoken.

Graag horen we van jullie:

  • Chef:
  • Jaap van der Velden
  • m.vandervelden@me.com
  • +31 6 21 43 99 58
  • Penningmeester:
  • Ruben Winters
  • +32 472 33 13 61

Vriendelijke groet,
De 4e donderdag

Lees meer

12 oktober 2020

Hoewel het Gilde bij aanvang is opgezet door en voor mannen herbergt het ook al ruim veertig jaar een kookavond exclusief voor vrouwen. Zij koken 8 x per jaar, altijd op de 4e Vrijdag van de maand. Een groep kookvriendinnen die de passie voor het koken en mooie spijs-wijn combinaties met veel enthousiasme delen. Met interesse nieuwe trends volgen en elkaar helpen nieuwe technieken eigen te maken. Maar bovenal ook genieten van een gezellig culinair samen zijn onder inspirerende leiding van chef Karin.

In recentere jaren is ook met succes een gemengde kookavonden opgestart, bestaande uit dames en heren. Zij koken op de 3e Woensdag onder leiding van Monica van den Broek.

Is uw interesse gewekt? Kom eens vrijblijvend meekoken bij een van onze avonden.

foto 4e vrijdag 1

foto 4e vrijdag 2

foto 4e vrijdag 3

Lees meer

1 september 2020

Na een verplichte sluiting van enkele maanden zijn onze culinaire activiteiten sinds augustus weer opgestart. De kookavond van de 3e dinsdag vond het prima weer om buiten te eten, volledig volgens de 'social distancing' regels natuurlijk.

3edinsdag

Lees meer